Omgeving

Ontdek de natuur van de Hondsrug

De Hondsrug, een unieke rug in het landschap van Drenthe , biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers, geschiedenisenthousiasten en avonturiers. Het is uniek vanwege zijn geologische geschiedenis en is erkend als UNESCO Global Geopark.

't Nije Hemelriek

Activiteiten voor Iedereen

Of je nu een wandelaar, fietser, geschiedenisliefhebber of gezin bent, de Hondsrug heeft voor elk wat wils. Geniet van gemarkeerde wandel- en fietspaden, bezoek musea en historische sites, of doe mee aan een van de vele georganiseerde tours en activiteiten.

© Drenthe - Nationale Parken

Natuurschoon en Biodiversiteit

De Hondsrug biedt een diverse mix van landschappen – van dichte bossen en heidevelden tot meanderende beekdalen en zandverstuivingen. Het is een thuis voor een rijke flora en fauna, inclusief zeldzame soorten die nergens anders in Nederland te vinden zijn.

© De Hondsrug UNESCO Geopark

Historische Schatten

Verken de rijke geschiedenis van de Hondsrug, van prehistorische hunebedden en grafheuvels tot middeleeuwse kloosters en oude dorpen. Bezoekers kunnen ook de sporen van menselijke bewoning ontdekken die teruggaan tot de Steentijd.

Over de plaats:

Borger

Op 900 meter verwijderd van het gezellige dorp Borger, kunt u ideaal een uitstapje maken op de fiets of lopend.

Wekelijkse Markt

Iedere dinsdagochtend een weekmarkt en in het hoogseizoen iedere vrijdag een braderie.

Winkels

o.a.: Albert Heijn, Aldi, Hema en diverse gezellige winkeltjes en restaurants.

Hunebedden

Ook vindt u in Borger het grootste hunebed van Nederland en het Hunebeddeninformatiecentrum

Zwemgelegenheden

In de directe omgeving, midden in de bossen, vindt u diverse natuurplassen met grote zandstranden, waar u heerlijk kunt zwemmen en zonnen - 't Nije Hemelriek. Als het iets minder weer is, kunt u zwemmen in het overdekt subtropisch zwembad in Borger.

Bezienswaardigheden

Cuby museum, Ellert en Brammert openluchtmuseum te Schoonoord, Drents museum Assen en Museumdorp Orvelte. Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Wildlands Adventure Zoo Emmen